Mesudiye, Ordu ilinin yüzölçümü açısından en büyük ilçesidir. Yerli halkın önemli bir bölümü Türkmen/ Çepnilerden oluşmaktadır. Osmanlı öncesi bölge Hititlerin, Kimmerlerin, Medlerin, Perslerin, Büyük İskenderin, Pontus Krallığı'nın, Roma İmparatorluğu'nun, Doğu Roma'nın, Danişmentlilerin, Trabzon İmparatorluğu'nun, Anadolu Selçuklularının, İlhanlıların, Eretna Beyliği'nin, Kadı Burhanettin Devleti'nin ve Hacıemiroğlu Beyliği'nin egemenliğinde kalmıştır. 1876 yılında ilçe sakinlerinin isteği üzerine ilçenin adı Milas'tan Hamidiye olarak değiştirilmiş; 1910 yılında da Hamidiye ismi Mesudiye olarak değiştirilmiştir. Ordu ilinin güneyinde yer alan, denize oldukça uzak, dağlık fakat hafif eğimli bir arazi üzerine kurulmuştur. İlçe merkezi Ordu'ya 120 km mesafededir.

Mesudiye'nin Nüfusu: 14.489

Toplam Yüzölçümü: 1.101 km²

Bulunduğu Şehir: Ordu

Bulunduğu Bölge: Karadeniz Bölgesi

Şehir Logosu
        Belediye Başkanı İsa GÜL                           Kaymakam Efe KILIÇ

Beykoz - Mesudiye Kardeş Şehir İlişkilerinin Kronolojik Gelişimi

-12.04.2013: Beykoz Belediye Meclisi’nden Mesudiye ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunda karar alınmıştır. (KARAR NO: 2013/62)

-07.05.2013: Mesudiye Belediye Meclisi’nden Beykoz ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunda karar alınmıştır. (KARAR NO: 19)

-05.07.2013: Beykoz ile Mesudiye belediyeleri arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalanmıştır.

Kardeş Şehir İlişkileri Kapsamında Yapılan Çalışmalar

Belediyemiz tarafından 2016 yılında Mesudiye'de "Beykoz Tepesi Projesi" tamamlanmıştır. Bu proje kapsamında belirlenen alana hizmet binası, çocuk oyun alanları, yapay kale şelalesi, oturma alanları, yürüyüş parkurları ve tarihi kale görünümlü çevre duvarlarından oluşan yapılar yapılmıştır.