Kuruluş yılı kesin olarak saptanamayan Selim ilçesinin ismi konusunda çeşitli söylentiler bulunmaktadır. Bunların içinde en yaygın olanı, Malakanlar tarafından Nova Selim adıyla kurulduğudur.

1957 yılına kadar nahiye olarak Sarıkamış İlçesine bağlı iken, 1957 tarihinde ilçe statüsü kazanmıştır.

Selim, Doğu Anadolu Bölgesinin en yüksek yaylaları üzerinde yer alır.Erzurum’un kuzeyinden Çıldır Gölü’ne kadar uzanan Allahuekber Dağları ile Kızılgedik Dağları ilçemizin kuzeyinde uzanmaktadır. Güneyinde Aladağ-Akbaba Dağı ve Karanlık dere, batıda Sarıkamış Ormanları ile Kumru Dağı ve doğuda Kars Ovası ile çevrilmiştir. Doğusunda Kars İli, batısında Sarıkamış İlçesi, kuzeyinde Göle İlçesi ve güneyinde Kağızman İlçesi bulunmaktadır.

Selim'in Nüfusu: 22.971

Toplam Yüzölçümü: 1.011 km²

Bulunduğu Şehir: Kars

Bulunduğu Bölge: Doğu Anadolu Bölgesi

Belediye Başkanı Coşkun ALTUN

Kaymakam Suat HATAM

Beykoz - Selim Kardeş Şehir İlişkilerinin Kronolojik Gelişimi

-01.04.2011: Selim Belediye Meclisi’nden Beykoz ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunda karar alınmıştır. (KARAR NO: 09)

-15.11.2011: Beykoz Belediye Meclisi’nden Selim ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunda karar alınmıştır. (KARAR NO: 2011/121)

-15.06.2012: Beykoz ile Selim belediyeleri arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalanmıştır.

Belediyemiz tarafından Selim Belediyesi'ne "Beykoz Parkı" yapılmış ve törenle hizmete açılmıştır. Bunun yanı sıra belediye başkanı Yücel ÇELİKBİLEK ve beraberindeki heyet, teknik temas ve inceleme programı gerçekleştirmişlerdir.

2018 yılında, Belediyemiz tarafından Selim Belediyesi Hizmet Binası ile Yücel ÇELİKBİLEK Kültür Merkezi'nin yapımı gerçekleştirilmiştir.