Berde Reyonu’nun merkezini oluşturan şehirdir. Berde Karabağ ovasında, Terter Çayı’nın kıyısında yer almaktadır. Bakü ile arası 319 kilometredir. Eski zamanlarda Kafkaslar'ın en büyük şehirlerinden biri olmuştur.

Berde, karayolu ile ülkenin diğer bölgelerine bağlantısı vardır. Yevlah, Ağdaş, Ujar ve Kürdemir bölgeleriyle demiryolu ile bağlantısı bulunmaktadır. İlçede 35 idari bölge birimi ve ilçe bulunmakta olup, 67 belediye faaliyet göstermektedir.

Şehrin Nüfusu: 156.003

Toplam Yüzölçümü: 960 km²

Bulunduğu Ülke: Azerbaycan

Belediye Başkanı: Sadıq KHALİLOV

Beykoz - Berde Kardeş Şehir İlişkilerinin Kronolojik Gelişimi

-03.02.2021: Beykoz Belediye Meclisi’nden Berde ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunda karar alınmıştır. (KARAR NO: 2021/10)

-11.10.2021: Beykoz ile Berde şehirleri arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalanmıştır.

-10.02.2022: Dış İşleri Bakanlığı’nın 10.02.2022 tarih ve 2910016 sayılı onayı ile kardeş şehir ilişkilerimiz resmiyet kazanmıştır.