Gardo, Somali'nin kuzeydoğusunda yer alan Bari bölgesinde, özerk Puntland eyaletinde bir ilçedir. Qardho, kuzey Somali'deki bir dizi antik yerleşim yerinden biridir.

Erken modern dönemde, Gardo, merkezi Aluula'da bulunan Majeerteen Sultanlığı'nın (Migiurtinia) bir parçası olmuştur. Daha sonra 20. yüzyılın başlarında İtalyan Somaliland'a dahil edilmiştir. Gardo, Karkaar alt bölgesinin başkenti olarak da hizmet vermektedir.

Ortaokulları, liseleri ve üniversiteleri olan orta büyüklükte bir şehirdir. Şehirde ayrıca hastaneler, elektrik ve modern mobil iletişimleri vardır.

Şehrin Nüfusu: 27 476

Bulunduğu Ülke: Somali

Belediye Başkanı: Abdi Said OSMAN

Beykoz - Gardo Kardeş Şehir İlişkilerinin Kronolojik Gelişimi

-28.06.2012: Beykoz ile Gardo şehirleri arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalanmıştır.

-10.09.2012: Beykoz Belediye Meclisi’nden Gardo ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunda karar alınmıştır. (KARAR NO: 2012/109)

-Gardo Belediye Meclisi’nden Beykoz ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunda karar alınmıştır. (KARAR NO: MDQ/XD/125/2012)

-13.05.2013: Resmi yazışmalar ve Dış İşleri Bakanlığı'nın onayı ile Gardo ile kardeş şehir ilişkilerimizin onaylandığı belirtilmiştir.