Çukurkuyu, Niğde'nin Bor ilçesine bağlı bir beldedir. Beldeye bağlı 2 mahalle bulunmaktadır. Bunlar; Bektik Mahallesi ve Türkmenyurdu Mahallesi'dir.

Belde; Niğde il merkezine 40 km, Bor ilçe merkezine 25, Altunhisar ilçe merkezine ise 16 km uzaklıktadır.

1928 yılından beri aynı adla anılan köy, 1956 yılında belde belediyesi statüsünü alarak beldeye dönüştürülmüştür. Çukurkuyu ismi daha eski bir yerleşim olan Kızılca, Kızılcalılar tarafından verilmiştir. Kasabanın yerleşimi ve kurulması Kızılca'da ikamet eden 4 kardeşten birinin ayrılıp 3 km yakına yerleşmesi sonucu başlamıştır ve oluşmuştur.

Çukurkuyu'nun Nüfusu: 2.341

Bulunduğu Şehir: Niğde

Bulunduğu Bölge: İç Anadolu Bölgesi

Belediye Başkanı Ahmet HALİSDEMİR

Bor Kaymakamı Mehmet YAVUZ

Beykoz - Çukurkuyu Kardeş Şehir İlişkilerinin Kronolojik Gelişimi

-11.11.2016: Beykoz Belediye Meclisi’nden Çukurkuyu ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunda karar alınmıştır. (KARAR NO: 2016/102)

-02.12.2016: Çukurkuyu Belediye Meclisi’nden Beykoz ile kardeş şehir ilişkilerinin kurulması konusunda karar alınmıştır. (Karar No: 13/33)

-23.02.2017: Beykoz ile Çukurkuyu belediyeleri arasında Kardeş Şehir Protokolü imzalanmıştır.