“Dijital Yetkinlikler Ve Girişimcilik Merkezi” Gençleri Bekliyor

“Dijital Yetkinlikler Ve Girişimcilik Merkezi” Gençleri Bekliyor

Beykoz’da çocuk ve gençlere dijital çağın gerektirdiği yetenek ve bilinci kazandırmak üzere, çeşitli eğitim ve atölye çalışmalarıyla yürütülen “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” Projesi’nin kazanım ve fırsatları düzenlenen kapanış toplantısıyla tanıtıldı.

Beykoz Belediyesi ve Türk-Alman Üniversitesi (TAÜ) işbirliğiyle, İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA)’nın hibe desteğiyle hayata geçirilen “Dijital Yetkinlikler ve Girişimcilik Merkezi” projesiyle yeni nesillerin dijital dünya ve 21. yüz yıl okur- yazarlıklarına hâkim, etik bilince sahip üreten bireyler olmaları amaçlandı.

Beykozlu gençlere dijital dünyada güvenle var olma kabiliyeti kazandıran çalışmalar kapsamında 10-24 yaş grubundaki 300 çocuk ve gence Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi'ndeki makers atölyesinde eğitimler verildi. Atölye çalışmalarının ardından gençler projenin Dijital Eğitim Platformu’nda 10 saatlik on-line eğitim almaya başladı.  

Projenin destekleyici eğitimler ayağında ise öğretmen ve velilere Türk-Alman Üniversitesi’nde görevli alanında uzman akademisyenler tarafından,  dijital güvenlikten, teknoloji bağımlılığına, dijital ebeveynlikten, dijital çağda çalışma hayatına kadar geniş bir yelpazede farkındalık seminerleri verildi.

Başkan Murat Aydın: “Teknolojiye Yetenekli Gençleri Keşfetmeyi Amaçladık”

Merkezin ilçeye kazandırılması dolayısıyla Soğuksu Yücel Çelikbilek Gençlik Merkezi’nde düzenlenen  kapanış ve bilgilendirme toplantısına Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, TAÜ Rektör Yardımcısı Aysel Uzuntaş, projede yer alan eğitmenler ve öğrenciler katıldı.

İlçedeki çocuk ve gençlere, uzmanlar eşliğinde dijital teknolojiler konusunda donanım ve yetkinlik kazandıran projeyle yetenekli gençleri keşfetmeyi, ülkeye ve geleceğe kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, projeye katkı veren kurumlara, eğitmenlere, tüm katılımcılara teşekkür etti.

TAÜ Rektör Yardımcısı Aysel Uzuntaş: “Dijitalin Teknolojilerin Sorumlu Kullanımı Konusunda Farkındalık Sağlandı”

TAÜ Rektör Yardımcısı Aysel Uzuntaş ise gençlerin dijital yetkinliklere sahip olmasının onların iş dünyasında rekabet edebilir hale gelmesi için son derece önem taşıdığını vurgulayarak projeyle  internetin ve dijital teknolojinin sorumlu şekilde kullanılması konusunda farkındalık sağlandığını ve dijital eşitsizliklerin giderilmesine yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan: “Gençler Üniversite Yaşamını Yakından Görecek”

Yurt dışındaki gençlere yönelik fikir merkezlerinin bir benzerinin ilçede hayata geçmiş olmasından dolayı memnuniyetini dile getiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Sevcenur Özcan, proje kapsamında TAÜ’ye  düzenlenecek gezilerle gençlerin girişimci yönlerini geliştirme ve üniversite yaşamını yakından görme fırsatı bulacağını hatırlattı.

Konuşmaların ardından projede kapsamında eğitim veren akademisyenlere, eğitim seminerlerine ev sahipliği yapan okulların öğretmenlerine teşekkür belgeleri verildi.  

Ardından, robotik kodlama eğitimlerinin verildiği makers atölyesi gezildi ve on-line eğitim platformu incelendi.

 

 

Foto Galeri