“Beykoz Millet Sofrası” Bağışlarla Gönülleri Isıtıyor

“Beykoz Millet Sofrası” Bağışlarla Gönülleri Isıtıyor

Beykoz’da ihtiyaç sahiplerine evde sıcak hizmeti sağlayan, haftanın 7 günü çorba ikramıyla ilçe sakinleri ve yolu ilçeye düşen misafirlerin gönlünü ısıtan “Beykoz Millet Sofrası”, hayırsever vatandaş ve kurumların bağışlarıyla bereketleniyor. 

Beykoz Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine evde sıcak yemek hizmetini tek ve modern bir merkezden vermek üzere Kavacık’ta açılan “Millet Sofrası”, çorba ikramının yanı sıra talep eden   cenaze evlerine de yemek hizmeti sağlıyor. 

Nakit ve Et Bağışları Alınıyor  

İlçede sosyal dayanışmayı güçlendiren, imkân sahipleriyle ihtiyaç sahipleri arasında iyilik köprüsü kuran Millet Sofrası’nın hizmetlerine hayırsever kişi ve kurumlar bağışta bulunarak katkı sağlıyor.

Hayırseverlerin belediyeye ivazsız (karşılıksız) bağışları, merkezde banka kartıyla kabul ediliyor.  

Ayrıca kurban ve adak eti bağışları da merkezin mutfağında tencereye giriyor.

Her Gün Evlere Sıcak Yemek

Bağışlarla her geçen gün daha çok kişiye ulaşan Millet Sofrası’nın mutfağında, kendi yemeğini pişirecek maddi ve fiziksel gücü olmayan engelli, yaşlı ve hasta kimseler için her gün bin adet tabldot yemek üretiliyor.   

Aşçılar tarafından özenle pişirilen 3 çeşit yemek, hijyenik koşullarda paketlenip haftanın 7 günü  görevliler tarafından evlere servis ediliyor.

Kapısı Herkese Açık

Evde sıcak yemek hizmetiyle yüzleri güldüren Millet Sofrası’na gelen misafirlere, her gün 06:00 ve 20.00 saatleri arasında çorba ikram ediliyor. Yolu ilçeye düşen herkese kapısı açık olan mekânın müdavimleri arasında öğrenciler, gençler ve çalışanlar yer alıyor. 

Kadın Girişimciler Yetişiyor

Sosyal belediyecilik hizmetleri kapsamında başlatılan “Kadın Girişimcilik” eğitimleri de merkezin mutfağında veriliyor. İlçedeki kadınlar burada aldıkları eğitimle ekonomiye ve hayata güvenle katılıyor.  

Afetlerde 300 Bin Kişiye Hizmet

Millet Sofrası sıcak yemek hizmetiyle ihtiyaç sahiplerinin günlük yaşamlarını kolaylaştırırken ilçenin afetlere hazırlanmasında da önemli bir rol üstlenecek.

İstanbul’da meydana gelebilecek olası bir afette 7/24 kapasiteyle çalışacak merkezde günlük 300 bin kişilik sıcak yemek hizmeti verilecek.