Beytaş Yemek Üretim Ve Dağıtım Merkezi’nde Lezzet Üretimi Başladı

Beytaş Yemek Üretim Ve Dağıtım Merkezi’nde Lezzet Üretimi Başladı

Beykoz Belediyesi tarafından ilçedeki belediyeye ait restoranların yiyecek ve içecek ihtiyacını karşılamak üzere modern ve endüstriyel mutfaklarıyla hazırlanan “Beytaş Yemek Üretim ve Dağıtım Merkezi” üretime başladı.

Beykozluların, ilçeye gelen turist ve ziyaretçilerin belediyeye ait restoranlardan kaliteli ve hesaplı bir hizmetle yararlanması, yerel üreticilerin desteklenmesi amacıyla kurulan merkezde ilk ürünler tesislere dağıtılarak vatandaşların beğenisine sunuldu.

Boğaz’ın kıyısındaki Gümüşsuyu Restoran, temiz havası ve eşsiz manzarasıyla Karlıtepe Restoran,  Riva-Elmasburnu Restoran ve yeşillikler içinde nezih bir tesis olan Kemankeş Restoran misafirlerini artık ilçede yetişen doğal ürünlerle tatlanan menüsüyle ağırlayacak.

5 Bin Yemek Kapasiteli

Çavuşbaşı’nda bin 200 m2’lik alanda modern mutfak cihaz ve ekipmanlarıyla inşa edilen tesiste “Sebze Hazırlık”,  “Sıcak Yemek”,  “Pastane” ve “Kasaphane” olmak üzere dört ana üretim ünitesi bulunuyor.

Her bir ünitesinde usta aşçılar ve uzman mutfak personelinin çalıştığı merkez günlük 3 ila 5 bin porsiyon yemek üretim kapasitesiyle hizmet veriyor.

Beykoz’un lezzet üssü olarak tasarlanan “Beytaş Yemek Üretim ve Dağıtım Merkezi” nde usta aşçılar  tarafından özenle hazırlanan yemekler hizmet kapasitelerine günlük olarak belediyenin restoranlarına dağıtılıyor.

Beykoz Sütü, Yoğurdu ve Peyniri  

Halihazırda belediye restoranlarının ihtiyacı olan tüm köfte, tatlı ve ekmek çeşitlerinin üretildiği tesiste süt ve süt ürünlerinin de üretimi çok yakında başlayacak.

Beykoz’un çiftliklerinden toplanan sütlerden hazırlanan yoğurt, ayran ve tatlılar taze taze tesislerde vatandaşlarla buluşacak.  

İlçenin doğallığını yansıtan süt ürünleri arasında özgün tadıyla aranacak “Beykoz Peyniri” de yine sosyal tesislerde ziyaretçilerin beğenisine sunulacak.

Beykozlu Çiftçiler Kalkınacak

Tarım potansiyeli yüksek olan ilçedeki yerel üreticileri desteklemek amacıyla tesisin meyve ve sebze ihtiyacı ilçedeki çiftçilerden karşılanacak.  

“Alım Garantili Sözleşmeli Tarım” kapsamında çiftçilerle mevsimlik sözleşmeler imzalanarak hem yerel ürünlerin hem de çiftçilerin desteklenmesi sağlanacak.

Doğa Dostu Üretim

Doğa dostu bir tesis olan BEYTAŞ Yemek Üretim ve Dağıtım Merkezi’nde sürdürülebilir çevreye katkı sağlamak üzere mutfaklarından çıkan her türlü organik atık (meyve, sebze ve yemek atığı) bünyesinde kurulan “Sıfır Atık” Kompost Makinesi’nde işlenecek.

Atıklarına işlenmesiyle elde edilecek kompost, kent tarımı ve sözleşmeli tarım bahçelerinde kullanılmak üzere düzenli olarak ilçedeki çiftçilere verilecek.

Afetlere De Hazır

Beykozlular ve ilçeye gelen ziyaretçilere tesislerde lezzet şöleni sunacak Beytaş Yemek, Üretim ve Dağıtım Merkezi olası bir doğal afette lojistik hizmet verecek şekilde donatıldı.

Beykoz Belediyesi tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen evde sıcak yemek hizmeti ve sosyal dayanışma yemekleri ihtiyaç olması halinde tesis tarafından karşılanacak.