Beytaş A.Ş. Personel Alım Duyurusu (MAKAM ŞOFÖRÜ)
açık
parçalı bulutlu
açık
açık
açık
15 hain darbe girişiminin 10. yıl dönümünde Beykoz’da düzenlenen etkinliklerle, aziz şehitler rahmet, kahraman gaziler ise minnet ve şükranla anıldı. Gün boyu gerçekleştirilen etkinliklerde, milletin iradesine sahip çıktığı destansı gecenin hafızalardaki yeri bir kez daha vurgulanırken, birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programları, Beykoz Kaymakamlığı ve Beykoz Belediyesi tarafından Kemankeş Restoran’da şehit aileleri ve gaziler onuruna düzenlenen kahvaltıyla başladı. Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ile Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, programda şehitlerin aziz hatırasını rahmet ve minnetle yâd ederken, gazilere de vatan uğruna gösterdikleri fedakârlıklar için teşekkür ettiler.
Şehitler Kabirleri Başında Dualarla Anıldı
Anma programı kapsamında Beykoz'un 15 Temmuz şehitleri Hasan Kaya ve Murat Akdemir'in kabirleri ziyaret edilerek dualar edildi. Ardından öğle namazını müteakip Beykoz Merkez Camii'nde aziz şehitlerin ruhları için Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi. Programın ardından Beykoz Meydanı'nda Beykoz Belediyesi tarafından vatandaşlara ikramlarda bulunuldu.
Anma programına Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer, İstanbul Boğaz Komutanı Tuğamiral Özgür Erken, Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, Beykoz Cumhuriyet Başsavcısı Necaattin Öztürk, kamu kurumlarının temsilcileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ve spor kulüplerinin temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programı, akşam saatlerinde Beykoz Sahili Etkinlik Alanı'nda yoğun katılımla devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Özer Karakütük tarafından Kur'an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirildi.
Başkan Vekili Gürzel: "Beykoz’un cesur insanları darbecilerin karşısında dimdik durdu."
Kur'an tilavetinin ardından katılımcılara hitap eden Beykoz Belediye Başkan Vekili Özlem Vural Gürzel, 15 Temmuz'un yalnızca bir darbe girişiminin engellendiği tarih değil, millet iradesinin tüm dünyaya ilan edildiği bir dönüm noktası olduğunu vurgulayarak: “Bugün burada milletimizin hafızasına kazınan 15 Temmuz hain darbe girişiminin 10. yılında aziz Şehitlerimizi rahmetle andık. Bizler bugün aileleriyle buluştuk, kabirlerine ziyarette bulunduk, onlar için dualar ettik, şükranlarımızı dile getirdik. Onlara borcumuzun ne kadar büyük olduğunu bir kez daha anlamış olduk. Allah tüm Şehitlerimize rahmet eylesin, Gazilerimize de sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir ömür nasip etsin inşallah. Takvimde sadece bir tarih değil 15 Temmuz, bir milletin kaderinin de değiştiği gecelerden biri. O gece sadece bir darbe girişimi yaşanmadı hatırlarsınız; bir milletin demokrasisi, iradesi, bağımsızlığı ve geleceği hedef alındı. Ancak bu aziz millet, kadınından erkeğine tek yürek oldu, partisi düşüncesi ne olursa olsun önce vatanını önüne koydu ve ne gerekiyorsa onu yaptı. 15 Temmuz’un Beykoz içinde yeri ve anlamı bir başka. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla evlerinden hiç düşünmeden çıkan Beykozlular, Kavacık’tan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne yürüdüler. Henüz pek çok kişi yaşananların boyutunu kavrayamamışken, Beykoz’un cesur insanları darbecilerin karşısında dimdik durdu. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü milletimizin gösterdiği direnişin simgesi oldu. Bu direnişte Beykozlu komşularımızdan Hasan Kaya, İsmail Kefal ve Murat Akdemir Şehitlik mertebesine erişti, komşularımıza Allahtan rahmet diliyorum. Onların emaneti olan bu güzel ülkeye sahip çıkmakta hepimizin boynunun borcu.” ifadelerini kullandı.
Programda ayrıca Beykoz Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer de katılımcılara hitap ederek 15 Temmuz ruhunun gelecek nesillere aktarılmasının önemine dikkat çekti.
Konuşmaların ardından Fevzi Çakmak Anadolu Lisesi öğrencisi Efe Yılmaz ile Ahmet Ferit İnal Anadolu Lisesi öğrencisi Zeynep Melis Kalenderoğlu tarafından günün anlam ve önemine ilişkin şiirler okundu. Daha sonra Plevne Mehteran Takımı sahne alırken, 15 Temmuz'u anlatan sinevizyon gösterisi duygu dolu anlar yaşattı. Gecenin devamında şair ve yazar Serdar Tuncer, seslendirdiği şiirlerle vatandaşlarla buluştu.
Saatler 00.13'ü gösterdiğinde Paşabahçe Camii Müezzin Kayyımı Erhan Kızılaslan ile Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii Müezzin Kayyımı Ersin Kaynak tarafından sela okundu. İlçe Müftüsü Muhammed Likoğlu'nun yaptırdığı duanın ardından program sona erdi.