“Anadolu Yakasının İlk Belediyesi: Beykoz: 10. Daire-i Belediye” isimli bu kitap, Beykoz Belediyesi’nin üç farklı yüzyıla yayılmış tarihini okuyucuyla buluşturuyor. Dr. Şefik Memiş’in titiz çalışmasıyla hazırlanan eser, Beykoz’daki ilk belediyecilik örgütlenmesini 1868 yılında “10. Daire” adıyla başlatıyor ve günümüz Beykoz’una kadar getiriyor. Bu çalışma vesilesiyle Beykoz’daki belediyecilik tarihinin yanı sıra belediye başkanlarının da tarihin tozlu raflarında unutulmaya terk edilmesi önlenmiş ve isimlerinin yeni nesillere ulaşması sağlanmış oluyor. Beykoz Belediyesi tarihi üzerine oldukça kapsamlı bir çalışma olan bu kitapla birlikte Beykoz’da zaten mevcut olan belediyecilik ruhu da yeniden gün yüzüne çıkıyor.

Kitab'ın pdf'i için tıklayınız.