Devam Eden Projeler

Akbaba, Riva, Cumhuriyetköy Meydanları’na Yeni Çehre
  • Akbaba, Riva, Cumhuriyetköy

Beykoz’da yürütülen meydan düzenleme çalışmaları kapsamında Akbaba, Riva, Cumhuriyetköy Meydanları yepyeni bir çehreye kavuşacak.

Bugüne kadar Kavacık, Soğuksu, Ortaçeşme, Çiğdem, Vakıftepe, Anadolufeneri Meydanları olmak üzere ilçenin bir çok noktasında meydan düzenleme çalışmalarını tamamlayan Beykoz Belediyesi mahalleye statüsüne kavuşan köylerde de çalışmalara öncülük etti.

İBB tarafından yürütülecek yeni meydan ve çevre düzenlemeleriyle Akbaba, Riva ve Cumhuriyetköy Meydanları yürüyüş yolları, spor, dinlenme alanları, oyun üniteleri ve piknik alanlarıyla düzenlenecek. Estetik görünümleriyle meydanlar ilçeye değer katarken ilçe sakinleri ferah ve bakımlı sosyal alanlara kavuşacak.

2017 yılında yapılması planlanan çalışmalar tamamlandığında toplam 80 bin 525 m2’lik alan yeniden düzenlenmiş olacak.

Başkan Çelikbilek: “Meydanlar İlçenin Aynasıdır”

Şehirlerin meydanlarla anlam kazandığını ifade eden Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: “Bugüne kadar ilçemizde birçok noktada meydan yenileme çalışmaları yürüttük. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle bir birinden güzel 3 meydan daha ilçemize kazandırılacak. Böylelikle halkımızın dinlenip, nefes alacağı, çocuklarımızın spor yapabileceği alanlar da artmış olacak. Meydanlar ilçelerin aynasıdır. İBB’ye çalışmalarımıza verdiği destek için yürekten teşekkür ediyor, yeni meydanların şimdiden hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Akbaba: İstanbul’un tarihi yerleşimlerinden olan Akbaba Mahallesi’nin Meydanı yürüyüş yolları, oturma ve dinlenme alanları, çocuklar için modern oyun üniteleri ve spor alanlarıyla komple yenilecek. Çalışma 17 bin 630 m2’lik bir alanda yürütülecek.

Cumhuriyetköy: Yeşil alan, oyun üniteleri, dinlenme ve spor alanlarını kapsayan meydan düzenleme çalışması 11 bin 575 m2’lik alanda yapılacak.

Riva: Beykoz’un yaz aylarında en çok ziyaretçi alan noktalarından Riva’da çalışmalar, mevcut meydan, sahil, plaj ve çevresini kapsıyor. 51 bin 320 m2’lik alanda, sahil ve çevresinde ahşap yürü- yüş yolları, satış üniteleri, yeşil alan ve bitkilendirme çalışmaları yer alıyor. Proje tamamlandığında meydan, Riva kalesi ve restore edilen camisiyle estetik bir görünüm sunacak. Meydan düzenleme çalışması kapsamında 108 araçlık bir de otopark yer alacak.