Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Hizmetleri

Beykoz Belediyesi olarak sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarımız 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde yürütmekteyiz. Bu kapsamda sokak hayvanları mahalle ve sokaklardan alınıp, hayvan barınağına götürülür. Burada tedavi ve kısırlaştırmaları yapılan hayvanlar, kuduz aşısı yapıldıktan sonra kulaklarına küpe takılarak alındıkları ortama geri bırakılırlar. Bu doğrultuda 45 mahallede çalışmalarımız devam etmektedir.

Saha  toplama kadromuz,  canlı hayvan taşınabilecek şekilde düzenlenmiş 4 araç; her birinde 3 er tane personel ile toplam 12 personelden oluşmaktadır.

3 ekip kısırlaştırılacak veya yaralı, hasta hayvanların barınağa ulaştırılması, 1 ekip de bayat ekmeklerin toplanması, mama ve su dağıtımı ile  hayvanların beslenmesi için çalışmaktadır.

Toplama ekipleri ayrıca vatandaştan gelen dilekçe, mail ve bizzat  başvuruları için adrese dayalı olarak cevap vermekte ve sonuçlandırmaktadır. Yaralı veya hasta olan hayvanlarla ilgili başvurular anında ekiplere ulaştırılıp hızlıca çözüme ulaştırılmaktadır.

Hayvan barınağımız yaklaşık 200 köpeğin barınabileceği kapasitede; 2 veteriner hekim, 1 veteriner teknikeri, 5 yardımcı temizlik personeli, 2 gece güvenlik görevlisi ile hizmet vermektedir. Hayvanlar burada kısırlaştırılıp, tedavi edilip, bakımları yapılmaktadır.

Ad

Mesai Saatleri : 08.30 - 17.00

Mesai saatlerinden sonra, alo 153'e istek ve önerilerinizi iletebilirsiniz.

Başvuru Noktası;

Beykoz Belediyesi - Temizlik İşleri Müdürlüğü - Veteriner Hizmetleri