İlköğretim’de Görme Kusurları Tespit Edildi

17 Aralık 2009-21 Ocak 2010 tarihleri arasında yürütülen çalışmada, 1422 öğrenci muayene edilerek göz taramasından geçirildi. Belediye hekimleri tarafından yapılan taramalarda 421 öğrencide miyop, hipermetrop, astigmat, şaşılık gibi görme kusurları tespit edildi.

En çok okunanlar En son eklenenler
Beykoz’un başarılı okulları ve öğrencileri ödüllendirildi
Sosyal, sportif ve kültürel alanlarda ilçemizi başarıyla tem
Okuma: : 8320
Beykoz, Şahin Hocasını Ebediyete Uğurladı
Beykoz’un unutulmaz beden eğitimi öğretmeni, tedavi gö
Okuma: : 7230
Başkan Çelikbilek Halk Meclisi’nde Yeni Projeleri Müjdeledi
Beykozluları belediye hizmetleriyle ilgili bilgilendirmek ve
Okuma: : 7000
Daha Temiz Bir Beykoz İçin Organik Atıklar Yeşil Poşete!
Beykoz’daki 10 okulun katıldığı, ilköğretim öğrenciler
Okuma: : 6188
Beykoz Belediyesi’nden İncirköy Mahallesi’ne Anında Hizmet
Beykoz Belediyesi’nin on beş günde bir uygulamaya koyduğu ‘A
Okuma: : 6173

Beykoz Belediyesi’nin, ilçe genelindeki 21 ilköğretim okulundaki 1422 çocuk üzerinde gerçekleştirdiği göz taramaları sonucunda,421 çocukta görme kusuru tespit edilerek, hekime yönlendirildi. Beykoz Belediyesi, Bayrampaşa Göz Nurunu Koruma Vakfı’nın katkılarıyla, Beykoz’daki ilköğretim okullarının birinci sınıfındaki öğrencilere yönelik toplam 21 okulda göz taraması gerçekleştirdi.

Görme kusuru tespit edilen çocukların sorunları, öğretmenleri ve ailelerine birer mektupla bildirilerek öğrenciler, bir an önce tedavilerine başlanmak üzere uzman hekimlere yönlendirildi. Göz taramalarıyla öğrencilerin daha sağlıklı bir eğitim ve öğretim almalarını ve görme kusurlarının zamanında tespit edip edilmesini hedeflediklerini belirten Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, yakın zamanda belediyeye alınacak gezici sağlık taraması aracıyla hizmeti ilçe genelinde yaygınlaştıracaklarını söyledi.