Filistin’e Özgürlük Konvoyu Beykoz’da Ağırlandı

İsrail’in ambargosu altındaki Filistin’in Gazze kentine insani yardım ulaştırmak ve ülkeye uygulanan ambargoların kaldırılmasına dikkat çekmek amacıyla 6 Aralık’ta Londra’dan yola çıkan insani yardım konvoyu bir gün süreyle Beykoz’da ağırlandı. Filistin’de yaşanan insanı drama dikkat çekmek üzere Londra’dan yola çıkararak Fransa, İngiltere ve Yunanistan üzerinden, İnsanı Yardım Vakfı (İHH)’nın ev sahipliğinde Türkiye’ye gelen 78 araçlık insani yardım konvoyu İstanbul durağında Beykoz Belediyesi  Başkanlığı tarafından ağırlandı.

Dün akşam saatlerinde ilçeye giriş yapan ve  Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile belediye yetkilileri tarafından karşılanan aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 300 kişilik heyet, İBB sosyal tesislerinde akşam yemeği için bir araya geldi. Konvoya iştirak edenlerle yakından ilgilenen Yücel Çelikbilek organizasyonun amaç ve çalışmaları hakkında İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve konvoyun sorumlusu Kevin Ovendin’den bilgi aldı.          Burada yaptığı konuşmada konvoyu ilçede ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yücel Çelikbilek Filistin’de yaşanan acının büyük olduğunu söyleyerek her zaman Gazze’deki kardeşlerimize destek olmaya hazır olduklarını belirtti.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım Filistin’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve gayri insanı koşullarda yaşam mücadelesi veren Gazze halkına  destek olmak için yola çıktıklarını ifade ederek beraberlerindeki çoğu tıbbi malzeme ve gıda maddesinden oluşan insanı yardımları en kısa sürede kente ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi.          Geceyi R. Şahin Köktürk Spor Kompleksi’nde geçiren İnsanı yardım konvoyu bugün Taksim’deki büyük buluşmanın ardından Ankara, Adana, Gaziantep, Suriye, Ürdün ve Mısır güzergahını takip ederek, Filistin’e hareket edecek.