Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 31 Ocak günü ormanlık alanda zehirlenen köpeklerle ilgili bir basın açıklaması yaparak, olayı kınadıklarını ve belediye ile ilgisinin olmadığını söyledi.

Tüp Bebek Semineri&tt;nde Güncel Teknolojiler Aktarıldı
Çocuk sahibi olamayan çiftleri bilgilendirmeye yönelik düzenlenen “Kısırlık ve Tüp Bebek Semineri”nde tüp bebek uygulamaları, son tedavi teknikleri ve güncel gelişmeler ilçe sakinlerine aktarıldı.
           Beykoz Belediyesi ve Brüksel Kadın Sağlığı ve Üreme Merkezi tarafından düzenlenen Kısırlık ve Tüp Bebek konulu seminerde, Prof. Dr. Yücel Karaman doğal yollarda çocuk sahibi olamayan çiftler için tüp bebek yöntemleri  ve güncel tedavi teknikleri konusunda aydınlatıcı bilgiler verildi.

Beykoz Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleşen seminere, kadınlar başta olmak üzere ilçe sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Brüksel Kadın Sağlığı ve Üreme Merkezi’nden kadın doğum uzmanlarının da hazır bulunduğu programda ilçe sakinleri kısırlık ve gebelik hakkında merak ettiklerini sorma fırsatı da elde etti.

Erken Başvuru Başarı Şansını Artırıyor

Tüp Bebek yönteminin uzun yıllardır ülkemizde başarıyla uygulanan bir teknik olduğunu belirten Prof. Karaman, bu yola başvurmayı isteyen çiftlerin yaş faktörüne dikkat etmeleri gerektiğini, erken yaştaki kadınlarda gebelik şansının daha yüksek olduğunu söyledi.

Slayt eşliğinde yaptığı sunumunda katılımcılara kısırlık ve kısırlığın nedenlerini de anlatan Karaman, güncel teknolojiyle kadınlarda kısırlığa yol açan faktörleri tamamen ortadan kaldırabildiklerini söyledi.

Tüp Bebek yönteminde her vakaya göre farklı bir uygulamanın yapıldığını belirten Karaman, bebek sahibi olmak isteyen çiftleri, güncel teknikleri takip etmeleri konusunda uyardı.

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 31 Ocak Pazar günü Beykoz ormanlık alanında zehirlenerek öldürüldüğü olay hakkında kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla basın toplantısı düzenledi.

Uluslararası Hayvan Örgütü PETA,  Sahipsiz Hayvanları Koruma Derneği, Evcil Hayvanları Koruma Derneği ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği temsilcilerinin de destek verdiği  toplantıda konuşan Çelikbilek, “Vakanın bizimle uzaktan yakında alakası yoktur. Bu konuyu lanetliyor ve kınıyoruz” dedi. Çelikbilek açıklamasında şunları söyledi: “31 Ocak Pazar günü bir grup hayvansever, ormanlık alanda zehirlenmiş halde buldukları köpeklerden birkaçını belediye önüne getirerek atmış ve belediyemizi suçlayıcı iddialarda bulunmuşlardır. İlgili olayın bizimle uzaktan yakından alakası yoktur. Bu konuyu lanetliyor ve kınıyoruz. Hiç kimsenin Beykoz Belediyesi’ni bu konuda suçlamaya hakkı yoktur. Bu insafsızlık, Beykoz’a ve Beykozlular’a haksızlıktır. Bu olayı gerçekleştirenlerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduk.”

Sokak Hayvanları öncelikli konularımızdan

Göreve geldikten sonra öncelikli konulardan birinin sokak hayvanları olduğunu vurgulayan Çelikbilek, Beykoz’un İstanbul ilçeleri içinde hayvan barınağı olan ve sokak hayvanlarına karşı duyarlı ilk üç ilçe içinde olduğunu söyledi. Çelikbilek sözlerini şöyle sürdürdü:

“İki ay sonra ilçede bir kampanya başlatacağız. Herkesin sokak hayvanlarını sahiplenmesini isteyeceğiz. Evlerinin önüne koyabilecekleri kulübeleri de ücretsiz olarak vereceğiz. Son on ay içinde konuyla ilgili birçok çalışma yaptık ve sivil toplum kuruluşlarıyla, muhtarlarla, vatandaşlarla bir araya gelerek, bilgilendirmeye çalıştık. Anadolu Yakasındaki ilçe belediye başkanlarıyla bir araya gelerek bu konu üzerinde projeler ürettik. Kısa zaman içinde sokak hayvanları ile ilgili bir sempozyum yapılacak.”

Toplantıya katılan Beşiktaşlı Alman Futbolcusu Michael Fink’in eşi Fee Gerkman da, PETA gönüllüsü ve temsilcisi olarak toplantıya katıldığını ve belediyenin bu konuyla ilgili çalışmalarına destek verdiğini söyledi.

Basın açıklamasının ardından, PETA ve Beykoz Belediyesi tarafından yaptırılan 50 kulübe, ormanlık alanda belirlenen noktalara yerleştirildi.