Beykozlular Demokrasi Nöbetinde

01.08.2016
Değerli hemşehrilerim, Beykoz Belediyesi olarak devletimize, aziz milletimize, her şeyin üstünde olan milli iradeye, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne, meşru hükümete ve Cumhurbaşkanımıza yönelik 15 Temmuz 2016 gecesi TSK içinde yapılanan bir grup vatan haini tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini kınıyoruz.

Ülkemizin birliği, beraberliği, bütünlüğü, kardeşliği, muhabbet ve selametini hedef alan bu terörist paralel ihanet çetesinin darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Aziz Milletimiz darbenin karşısında göğsünü siper etmiş, demokrasi ve istiklaline gölge düşürecek bu kanlı darbe girişimini engellemiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin istikbalini ve kurumlarını canı pahasına koruyan necip ve vatansever halkımız her türlü övgü, takdir ve nişanı ziyadesiyle hak etmektedir.

Türk Milleti’nin devletine, demokrasiye ve milli iradeye verdiği cansiperane savunma hem her daim mevcut şanını yüceltmiş, hem de varlığını borçlu olduğu atalarından aldığı asil kanı tescil etmiştir. Bu destansı mücadele tarih boyunca unutulmayacaktır. Cihana vatan ve millet nedir göstermiştir.

Şerefli Türk Ordusu’nun şerefli askerlerini, masum erlerimizi, gözünü kırpmadan canlarını veren, karşı duran vatanperver yiğit Mehmetçiklerimizi, bu kanlı ve soysuz darbe girişimine kalkışan haysiyetsiz ve vatansızlardan ayırmayı da bir borç biliriz.

Bütün dünya bilmelidir ki; bugün olduğu gibi gelecekte de halkımıza, vatanımıza, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü kalkışma, ihanet ve darbe girişimi karşısında milletimiz; aşılmaz, sarsılmaz ve parçalanmaz çelikten iradesini ortaya koyacaktır.

Gazi Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz ve şanlı milletimiz gibi Beykoz Belediyesi de, darbe girişimine ortak irade, ortak tavır ve ortak dille sonuna kadar karşıdır.

Bu karanlık ve hain girişime karşı başından beri sergilenen ortak tavır, milli iradeyi ve cevval milletimizi daha da kenetlemiş, kardeşliğimizi perçinlemiştir.

Beykoz halkının siyasi tercihleri ne olursa olsun, temsilcisi olan bizler, topyekün milli iradenin ve demokrasinin tarafındayız. Milletin iradesine ve hâkimiyetine her daim elele sahip çıkıyor ve ebediyen de canımız pahasına sahip çıkacağız.

Türkiye’nin hiçbir şekilde sahipsiz olmadığının ve sesimizin eskisinden daha gür çıkacağının delili, bu birlik tablosu ve ortak bildiridir. Milletimiz her şartta ve hakikatte müsterih olsun.

Şanlı direnişte tüm yurtta, milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.

Darbe girişiminin ilk bastırıldığı yer olan Kavacık Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde Beykozlular, vatan ve millet sevgisiyle tanklara, tüfeklere karşı durdular. Beykozlu 3 kardeşimiz de ilçemizdeki direniş sırasında şehit olmuştur. Çok sayıda vatandaşımız da yaralanmıştır.

Onurlu yarınlarımız için, darbe girişimine direnirken şahadete eren kardeşlerimizi rahmetle anıyor, yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Vatan sevgisiyle çarpan kalplerimiz karşısında hiçbir güç duramayacaktır. Başımız sağ olsun, milletimiz var olsun.